Temporary list Kharkiv / Тимчасовий список Харьків

Дошки з довгим списком назв видів рослин, трав і грибів, що підлягають особливій охороні в Україні — мистецький проект Єгора Анцигіна «Тимчасовий список». Художник представляє свої роботи в рамках 2 Бієнале молодого мистецтва, яка пройде в Харкові з 17 вересня до 31 жовтня.Анцигін ставить перед собою питання: «Що я знаю про навколишнє середовище України? Де саме закінчується моє лицемірство стосовно флори і фауни?» У своєму творі він прагне відійти від узагальнень і поіменно назвати учасників біоценозу, користуючись крейдою. Вибір матеріалу засвідчує намір автора поступатися погодним умовам і стихійним лихам, якщо ті впливатимуть на строк існування об’єкту.

Також художник звертає увагу на те, які назви отримують живі організми: «Коли ви дивитеся на ці списки, то ніби бачите, з яким трепетом біологи ставляться до своєї справи, як вкладають душу в кожну назву, коли знаходять нові види». Дозорець-імператор, йорж носар, вовче лико Софії, таволга зарубчаста, тирлич хрещатий. Хтось дає видам імена, хтось їх пише і промовляє.

У Харкові Анцигін послуговується переліком видів з «Екологічного паспорту Харківської області», який можна переглянути повністю.

Муніципальна галерея вул.Чернишевська, 15

ЄрміловЦентр майдан Свободи, 4

Ботанічний сад вул. Клочківська, 52

вул.Данилевського, 20-22

Будинок "Слово" вул. Культури, 9

HudpromLoft вул. Мистецтв 15